A3 jaarplan

/

a3-jaarplan

Het A3 jaarplan: Van visie tot actie op één ‘A3’tje

Het jaarplan gebaseerd op het bekende INK model als onderdeel van de planning & control cyclus. Het gevolg:

–        Meer focus

–        Meer sturing

–        Minder papier.

De A3 methodiek is een werkwijze om te komen tot een goed uitgebalanceerd jaarplan. De basis hiervoor is een kwaliteitsmodel dat zich in de praktijk heeft bewezen om 1. de organisatie te sturen EN 2. om de uitvoering daarvan te garanderen.

Door de praktische beperking tot één A3-papierformaat wordt men gedwongen stil te staan bij de dingen die er echt toe doen. ‘Dikke jaarplannen’ en managementrapportages behoren tot het verleden. De A3 methodiek maakt het jaarplan ‘van abstract tot concreet’ en geeft de stappen ‘van visie tot actie’ in één overzicht weer.

Floor Consult helpt u om in enkele bijeenkomsten de visie van de organisatie te vertalen naar een concreet en leesbaar actieplan (of meerdere, samenhangende plannen per afdeling).  Daarna wordt het plan opgenomen in de planning & control cyclus.

Wij helpen u dus om:

–        een jaarplan te ontwikkelen,
–        door te vertalen naar organisatieonderdelen,
–        af te stemmen,
–        te monitoren
–        en bij te stellen.

Klinkt heel logisch, maar wij kunnen ons voorstellen dat u nieuwsgierig bent naar wat meer uitleg hierover.  Neem contact met ons op, want wij willen u graag uitleggen hoe u de vruchten kunt plukken van deze bewezen aanpak.

Klik hieronder op de pagina om een voorbeeld te bekijken van een A3 jaarplan

A3jaarplan